Jernhatten - oase under vand

Ebeltoft

Oplev et snorkeldyk i vandet ud for Jernhatten, der er med i Danmarks Naturkanon. Med maske og snorkel kan du kikke ned i det flotte vand med et rigt liv og en majestætisk kæmpesten. På den smukke og naturrige plet på den barske Kattegatkyst har strøm og vind skabt en lille oase under vandet med en righoldighed af forskellige tangplanter og tilhørende dyreliv.

Vi kigger ned under vandoverfladen ¿ og nyder den rige natur i vandet.

Turen runder også kampestenen Blak, der ligger 150 meter fra land. Turen ud til stenen er en svømmetur gennem et fantastisk sceneri af forskellige algearter og masser af småfisk.

Naturformidler Kristian Herget fortalte fornylig om denne tur til Aarhus Stiftstidende: ¿Efter svømmeturen gennem tangskoven kommer man pludselig frem til en stor sandrevle ¿ måske lidt skuffende i første omgang, men når man lader fingrene glide gennem sandet, vågner stimer af kysttobis, der ligger nedgravet i sandet i dagtimerne. I sølvgrønne stimer følger de én det sidste stykke til Blak, der ligger midt på revlen som en majestætisk kæmpe med sit helt eget lille økosystem af alger, søanemoner, forskellige små krebsdyr, krabber og meget andet¿. Citat af naturformidler Kristian Herget til Aarhus Stiftstidende.

Til turen kan du låne dragt, snorkel, maske og svømmefødder.

Børn skal være sammen med en voksen.

Der tages forbehold for vejret, som kan gøre det nødvendigt at vælge et andet dykkermål.


2019 - 01-01 til 31-12 Barn (0 - 14) Voksen (15 - 99)
Turbillet 50 100
Book her
Ankomst/Afrejse
1