Fjordens Friske Fisk

Ørsted

Hver tirsdag og torsdag i skolernes sommerferie inviterer Fjordcentret på fisketur efter skrubbegarn på den smukke Randers fjord. Eventen begynder kl. 9.30 og varer i godt 3 timer. Sejlturen gentages evt. kl. ca. 10.30.
Eventen er opbygget i 3 dele, 1: forberedelse, 2: sejltur / fisketur og 3: oprydning og tilberedning af fisk.

Forberedelse
Alle skal være iført redningsvest og indskrevet i vores passagerliste. Derefter fordeles vores gæster i vores både, og vi gennemgår program og sikkerhedsprocedurer.

Sejlturen / Fisketuren
Vi sejler samlet ud på fiskepladsen, og giver derefter instruktion i at tage garnene op. Forhåbentlig er der både fisk og krabber til os. På sejlturen både ud og hjem skal vi holde øje med såvel sæler som fiskeørn.

Oprydning og tilberedning
Hvis ikke vi allerede har taget fiskene ud af garnene, så skal garnene hænges op, og fangsten forsigtigt tages ud og placeres i et bassin. Efter en kort pause skal vi i gang med at ordne fisk og evt. tang. Den første fisk bliver dissekeret af instruktøren og derefter er det vores gæsters tur. Der er ingen under 18 år der skærer i levende fisk.

Fiskene vil blive tilberedt enten som røget, planket, stegt og dampet. Vi udsteder ingen fangstgaranti, så det er altid en god ide også at have en madpakke med.
Såfremt der også var tang med i garnene vil vi også tilberede tang. Blæretang som tangchips og søsalat og tarmrørhinde i en flødestuvning.

Alle kan deltage, børn iflg. med voksne.
Book her
Ankomst/Afrejse
1