Oplevelser

Se mere om oplevelser ud fra nedenstående liste. Du kan vælge at tilføje oplevelser til din overnatning - fx billetter til Djurs Sommerland, Kattegatcentret, Randers Regnskov, Ree Park Safari, Fregatten Jylland og mange flere attraktioner og aktiviteter. 

Sammensæt din feriepakke i boksen til højre på denne side. Først markerer du ankomst/afrejse samt taster antal personer og alder. Når du har valgt overnatning, kan du vælge hvilken attraktion, du ønsker at besøge.

 


Velkommen til Memory Lane Rockmuseum, som er Danmarks første rock-, pop- og ungdomsmuseum med fokus på musik og ungdomsliv fra 1950erne til i dag. Se masser af danske og udenlandske musiknavne, instrumenter, musikudstyr, popblade, ungdomstøj, værelsesmøbler, plader, grammofoner osv.


Dansk Motor- og Maskinsamling - Nordeuropas største.


Stenvad Mosebrugscenter byder på mange forskellige aktiviteter. Du kan bl.a. prøve kræfter med tørveæltning, som i gamle dage. Du kan dyste mod din familie i forskellige spil, finde guld eller klappe en kanin. Mulighederne er mange. Billetten dækker entre og tur med toget på Mosebrugsbanen, som kører kl. 11.00 - 13.00 og 15.00.


Gå ombord på Fregatten Jylland - et skib med 1000 historier.


Velkommen til en verden af glas! Året rundt kan du opleve skiftende udstillinger med glaskunst i verdensklasse, og i sommerhalvåret kan du komme helt tæt på håndværket i glasværkstedet og deltage i aktiviteter for hele familien.


Få steder i Danmark kan du opleve noget lignende. Tre voldsteder og to herregårdspladser i slentreafstand og så ovenikøbet i et utroligt spændende og smukt naturområde. I aftenens foredrag fortæller middelalderarkæolog Jesper Hjermind sidste nyt om borge og herresæder, riddere og herremænd, bønder og borgknægte, krydret med utallige billeder. Der indflettes også fortællinger om det store arbejde, der nu har gjort området til et skattet og velbesøgt udflugtsmål.


Gådejagt for hele familien på De fem Halder


536 e.Kr. markerer begyndelsen på en vanskelig periode for mennesker på store dele af den nordlige halvkugle. En række voldsomme vulkanudbrud skabte en mindre istid, der varede helt frem til midten af 600-årene. En umiddelbar konsekvens var en række af de meget omfattende og hyppige guldofringer, som vi netop kender fra den periode.


Tag på en sjov, hyggelig og afslappende kanotur på den smukke Randers fjord.


Kom godt i gang med havkajak.

Ørsted

Lej en jolle til en tur på Randers Fjord der har så meget at tilbyde. Fjordcentrets stabile Askeladden 14 joller er særdeles sødygtige og godkendt til 5 personer.


En sjov, aktiv og naturskøn gådetur for børnefamilier Deltag i gådejagten, Den Mystiske Grav, og få en hyggelig og sjov naturoplevelse med hele familien. Den Mystiske Grav er en gådejagt i bil, hvor i skal finde og løse seks poster i den smukke natur mellem Viborg og Skive. Turen byder på et hav af fortidsminder og skjulte skatte, der vil lede jer på sporet af Den mystiske grav. Der er påskeæg til alle de børn, der får løst mysteriet 1 billet gælder for én bil med op til 5 personer.


Oplev den levende landsby med jernalderfolk på Hvolris. Hele sommeren bor der familier i jernalderlandsbyen, som viser, hvordan livet var for 2000 år siden i jernalderen. Maden koger i krukkerne ved bålet, hænderne er travlt beskæftigede med jernalderens håndværk, smeden arbejder ved den glødende esse og pilene flyver fra buestrengene.

Ørsted

Tag på Fjordcamp - en anderledes ferie i 3 dage, 5 dage eller en hel uge med masser af aktiviteter og friluftsliv i Fjordcentrets familie-lavvuer eller i shelter. Der er valgfri ankomstdag. Oplev det "vilde" men i trygge rammer med adgang til køkken, bad og toiletter og ikke mindst masser af spændende friluftsaktiviteter.

Møldrup

Hvert år markerer Hvolris Jernalderlandsby overgangen fra sommer til efterår med et sansebombardement af en ildfest. Ild i natten bliver afholdt i Skulpturlunden - en vandresti fyldt med kunstværker, der denne aften vil være oplyst med flotte ildformationer. Kom og nyd din medbragte mad og musikkens rytmer, mens mørket langsomt falder på. HVORNÅR: 26. august kl. 20-22 HVOR: Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup PRIS: 60 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år.


Hver tirsdag og torsdag i skolernes sommerferie inviterer Fjordcentret på fisketur efter skrubbegarn på den smukke Randers fjord. Oplev en herlig fisketur hvor vi sejler ud og tager garn op. Vel inde på land renser vi garn, fisk og tilbereder fangsten over bål. Randers fjord er i 2021 godkendt som en af de danske naturparker, og Fjordcentret ligger lige midt i parken.


Årskort til Fjordcentret, der gælder 365 dage fra dit første besøg. Du har dermed mulighed for rigtig mange naturoplevelser i Naturpark Randers Fjord. I årskortet er der inkluderet fri kanosejlads på dagsbasis. Vi har gode overnatningsforhold som du kan tilkøbe og du har adgang til vores båludstyr, køkken- og badefaciliteter. Prøv desuden vores waders, vandraketter, ildtænding, udstilling, opgavehæfter, krolfbane, motorik- og vandlegeplads og røre-bassiner med krabber og fisk fra fjorden.

Nimtofte

Uforglemmelige øjeblikke venter i Nordens største sommerland. Glæd jer til at opleve 9 eventyrlige temalande, Danmarks sjoveste rutschebaner, det vildeste Vandland og mere end 60 fantastiske forlystelser for både små og store legebørn. Så tag hele familien med, og få minder for livet i en verden af sjov, leg, hygge, fart og spænding.

Ebeltoft

Oplevelser for livet i dyrenes verden i Ree Park Safari. Djurslands store safaripark byder både på landroversafari på den afrikanske savanne og togtur over den nordamerikanske prærie.


Har du lyst til en dag med oplevelser, hvor du er i centrum, og hvor I ikke bare skal kigge på - så er Fjordcentret det oplagte valg, for såvel små som store familiegrupper.

Aarhus C

Køb et AarhusCARD og få gratis entré, parkering og bustransport udvalgte steder i Aarhusregionen.

Randers C

Randers Regnskov er et sansebombardement af naturoplevelser. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil.

Randers NV

Danmark længste indendørs vandrutchebane, subtropisk badeland med morskabsbassin og modstrømskanal, aktivitetsbane, varmvandsbassin på 34 grader og masser af sjov for hele familien.


Mærk gyset, når hajerne omringer dig, fang den største krabbe og leg dig til viden om fisk og sundhed i "Det levende køkken". Kattegatcentret byder på et hav af oplevelser.


Midt på Djursland ligger Skandinavisk Dyrepark - Danmarks mest naturlige dyrepark, hvor der er højt til loftet og masser af plads til både dyr og mennesker.

Balle

I Munkholm Zoo finder du masser af oplevelser for børn i alle aldre, der vil have dyreoplevelser i øjenhøjde.


Nattevandring til Kalø, hvor vi sætter fokus på menneskets naturlige nattesyn, og fortæller historien om den gamle borg. Oplev en unik tur ud til Kalø og Borgen Kalø i mørket. Pandelamper og kunstigt lys betragtes som lysforurening på denne tur.