Oplevelser

Se mere om oplevelser ud fra nedenstående liste. Du kan vælge at tilføje oplevelser til din overnatning - fx billetter til Djurs Sommerland, Kattegatcentret, Randers Regnskov, Ree Park Safari, Fregatten Jylland og mange flere attraktioner og aktiviteter. 

Sammensæt din feriepakke i boksen til højre på denne side. Først markerer du ankomst/afrejse samt taster antal personer og alder. Når du har valgt overnatning kan du vælge hvilken attraktion du ønsker at besøge.

 

Hornslet

Rosenholm Slot - rundvisning på slottet samt i slotsparken. 15. juni til 15. august: Alle dage mellem 11 - 16, guidede rundvisninger hver hele time. Sidste rundvisning kl. 16.


Dansk Motor- og Maskinsamling - Nordeuropas største.


Er I til fart, leg og sjov for hele familien? Så glæd jer til Danmarks største rutschebaner, det kæmpestore Vandland og over 60 forlystelser for både små og store legebørn. Kom og oplev, hvorfor Djurs Sommerland er kåret til Nordens bedste sommerland 4 år i træk – og prøv Tigeren, årets vildeste nyhed og Danmarks største Gyro Swing.


Mærk gyset, når hajerne omringer dig, fang den største krabbe og leg dig til viden om fisk og sundhed i "Det levende køkken". Kattegatcentret byder på et hav af oplevelser.


Stenvad Mosebrugscenter byder på mange forskellige aktiviteter. Du kan bl.a. prøve kræfter med tørveæltning, som i gamle dage. Du kan dyste mod din familie i forskellige spil, finde guld eller klappe en kanin. Mulighederne er mange. Billetten dækker entre og tur med toget på Mosebrugsbanen, som kører kl. 11.00 - 13.00 og 15.00.


Gi’ sanserne én på fregatten. Få en kanon stor oplevelse for både voksne og børn.

Ebeltoft

Magiske oplevelser i dyrenes verden i Ree Park Safari. Djurslands store safaripark byder både på landroversafari på den afrikanske savanne og togtur over den nordamerikanske prærie.


Dyr der har det helt vildt! Midt på Djursland ligger Danmarks mest naturlige dyrepark, hvor der er masser af plads til både dyr og mennesker. Dyrene kommer altid i første række, og som gæst får du en enestående mulighed for at komme tæt på dyrene fra lange gangbroer, som bugter sig gennem den smukke danske natur.


Har du lyst til en dag med oplevelser, hvor du er i centrum, og hvor I ikke bare skal kigge på – så er Fjordcentret det oplagte valg, for såvel små som store familiegrupper.


Glasmuseet Ebeltoft præsenterer hvert år 4 – 6 udstillinger, der viser de aktuelle tendenser på den internationale glasscene.

Balle

I Munkholm Zoo finder du masser af oplevelser for børn i alle aldre, der vil have dyreoplevelser i øjenhøjde.

Randers C

Randers Regnskov er et sansebombardement af naturoplevelser. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil.


Velkommen til Memory Lane Rockmuseum, som er Danmarks første rock-, pop- og ungdomsmuseum med fokus på musik og ungdomsliv fra 1950erne til i dag. Se masser af danske og udenlandske musiknavne, instrumenter, musikudstyr, popblade, ungdomstøj, værelsesmøbler, plader, grammofoner osv.


Jyllands største Jernbane Museum med effekter fra DSB og privatbaner


Ved Sangstrup klint kan man mærke geologiens historiske vingesus.


Hver tirsdag og torsdag i skolernes sommerferie inviterer Fjordcentret på fisketur efter skrubbegarn på den smukke Randers fjord. Randers fjord er i 2018 godkendt som en af de danske naturparker, og Fjordcentret ligger lige midt i parken.


Veteranskibet Skødshoved stævner ud på vigen som for 100 år siden. Sejl med Danmarks sidste parketskib – få kig til søkøbstad, sandhage, fuglereservat og Mols Bjerge. Guidet tur. Gode fotomuligheder.


Kom godt i gang med havkajak.


Du kan opleve et eventyrligt slot og en historisk lade på en guidet rundvisning i Jagtslottet og Besøgscenter Karlsladen.


Vi laver fitness under vandet på en undervandsbane, vi svømmer og snorkeldykker. Hvis du ikke tidligere har snorkeldykket, er dette turen, hvor vi starter helt fra bunden


Hør om den gamle søkøbstads storhedstid i første del af middelalderen, og den spændende og dramatiske udvikling frem til moderne tid.


2 ½ times vandretur // kunst- og historiefortælling på Kalø // Billedkunstneren Malene Kløve og Hother Hennings guider // Inkl. forfriskning


Prøv en særlig metode til at opleve træer og landskab på – næsten gratis, fordi det er en del af Christines guideuddannelse. Try a special method to experience trees and landscape – almost for free as part of Christine’s education as guide. You can join this tour, even if you do not speak Danish


At gå en tur med en lama er en vidunderlig oplevelse. En oplevelse af dyrene på tæt hold – men også en oplevelse af hvordan du selv påvirker dyrene og deres adfærd. På turen har du en vidunderlig mulighed for at opbygge et forhold til den lama du fører, at nyde naturen, slappe fuldstændigt af og finde dig selv.


Nattevandring til Kalø, hvor vi sætter fokus på menneskets naturlige nattesyn, og fortæller historien om den gamle borg. Oplev en unik tur ud til Kalø og Borgen Kalø i mørket. Pandelamper og kunstigt lys betragtes som lysforurening på denne tur.


Havkajakintroduktion


Oplev et snorkeldyk i vandet ud for Jernhatten, der er med i Danmarks Naturkanon. Med maske og snorkel kan du kikke ned i det flotte vand med et rigt liv og en majestætisk kæmpesten


Natureness er et meditativt sansebad i naturen, som giver dig mulighed for at genfinde din indre ro og harmoni efter en travl hverdag.


Vandretur med lama 2 timer


At lave lamakørekort er en sjov og lærerig oplevelse til børn og alle der har en barnelig sjæl. Du lær en masse omkring de små sydamerikanske kameler og kommer til at arbejde sammen med dem meget tæt. Du arbejder kreativ og får dit lamakørekort efter en lille ”eksamen”.


Nationalparken inviterer i anledning af sin 10-års fødselsdag til borgerkonference 26. oktober 2019. Konferencen er for dig, der er interesseret i din nationalparks udvikling og gerne vil høre mere om arbejdet i parkens første ti år – og om fremtidsperspektiver. Du vil møde både bestyrelse og personale, frivillige og samarbejdspartnere. Der er lodtrækninger gennem dagen om nogle af de bogudgivelser, nationalparken har støttet.


Kalø er en rigtig middelalderborg, der blev grundlagt i 1313 af Erik Menved efter store bondeoprør, for at holde sammen på riget. // Middelalderborg // Riddere // Hekseprocesser // Borgens opbygning // Historieoplevelse // Naturoplevelse